Chlebek bananowy z orzeszkami pinii i jabłkiem

Chlebek bananowy z orzeszkami pinii i jabłkiem
Czas: 60 min.
Ilość porcji: 10

3 Banany (dojrzałe)

1 małe Jabłko

garść Orzechów pinii

1 Jajko

160 g Mąki orkiszowej jasnej (albo zwykłej pszennej)

1 łyżeczka Sody

60 g Erytrolu

70 g Oleju rzepakowego

Banany rozdrobnić widelcem, wymieszać z jajkiem i olejem. Mąkę wymieszać z sodą, erytrolem, orzeszkami pinii. Jabłko obrać i pokroić w małą kostkę. Suche składniki połączyć z mokrymi oraz jabłkami. Wymieszać łyżką i przelać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 55 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 170ºC.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *