Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki
Czas: 40 min.
Ilość porcji: 4

400 g Jogurtu naturalnego

500 g Kefiru

2 pęczki botwinki

4 Jajka

1 Cebula

1 ząbek Czosnku

2 Ogórki

1 pęczek Rzodkiewki

1 pęczek Koperku

3 łyżki Szczypiorku

1 łyżeczka Soku z cytryny

2-3 łyżki Oleju rzepakowego

do smaku Sól, pieprz

Cebulę, czosnek posiekać i podsmażyć na oleju rzepakowym. Jajka ugotować na twardo. Botwinkę posiekać i dodać do cebuli i czosnku. Podsmażać przez 10-15 minut, następnie ostudzić. Rzodkiewki pokroić w półplasterki, ogórki w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wymieszać ostudzoną zawartość patelni z pokrojonymi warzywami oraz jogurtem i kefirem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Schłodzony podawać z jajkiem.

Ilość Wymienników Na Porcję

Zobacz także moje autorskie e-booki

Kup W Lepszej cenie

pakiet e-booków

109 zł

pakiet dwóch ebooków


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *