Cytrusowa sałatka z kurczakiem

Cytrusowa sałatka z kurczakiem
Czas: 40 min.
Ilość porcji: 2

200 g Mięsa z piersi kurczaka, bez skóry

1 Pomarańcza

1 Awokado

2 łyżki Orzechów włoskich

100 g (5 garści) Roszponki

1 łyżeczka Mielonej słodkiej papryki

1 łyżeczka Ziół prowansalskich

szczypta Soli morskiej

Mięso z piersi kurczaka doprawić solą, ziołami prowansalskimi i słodką mieloną papryką. Piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez ok 30 min. Awokado pokroić w plasterki. Pomarańczę umyć, obrać i podzielić na cząstki. Orzechy podprażyć. Ułożyć na talerzu liście roszponki oraz pozostałe składniki. Skropić całość sokiem z pomarańczy.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *