Domowa granola

domowa granola
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 4
Jedna porcja zawiera 2,5 WW i 2 WBT
Czas: 35 min.
Ilość porcji: 4

szklanka Płatków owsianych górskich

szklanka Orzechów/pestek/nasion (4 łyżki orzechów włoskich, 3 łyżki migdałów, 3 łyżki orzechów nerkowca, 2 łyżki nasion słonecznika, 1 łyżka pestek dyni)

3 łyżki Syropu klonowego

0,5 łyżeczki Cynamonu

2 szczypty Kardamonu i imbiru mielonego

Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni (grzałka góra-dół). Płatki owsiane wsypać do miski, następnie dodać słonecznik, pestki dyni i częściowo posiekane orzechy. Całość doprawić i wymieszać z syropem klonowym. Wyłożyć równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 30 min., do zarumienienia. Po wystudzeniu przechowywać w szklanym słoiku maksymalnie 2 tyg. Podawać z jogurtem/mlekiem/napojem roślinnym z dodatkiem owoców suszonych oraz świeżo mielonego siemienia lnianego.

Ilość Wymienników Na Porcję

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email