Domowa granola

Domowa granola
Czas: 35 min.
Ilość porcji: 4

szklanka Płatków owsianych górskich

szklanka Orzechów/pestek/nasion (4 łyżki orzechów włoskich, 3 łyżki migdałów, 3 łyżki orzechów nerkowca, 2 łyżki nasion słonecznika, 1 łyżka pestek dyni)

3 łyżki Syropu klonowego

0,5 łyżeczki Cynamonu

2 szczypty Kardamonu i imbiru mielonego

Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni (grzałka góra-dół). Płatki owsiane wsypać do miski, następnie dodać słonecznik, pestki dyni i częściowo posiekane orzechy. Całość doprawić i wymieszać z syropem klonowym. Wyłożyć równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 30 min., do zarumienienia. Po wystudzeniu przechowywać w szklanym słoiku maksymalnie 2 tyg. Podawać z jogurtem/mlekiem/napojem roślinnym z dodatkiem owoców suszonych oraz świeżo mielonego siemienia lnianego.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *