Jabłka pod pełnoziarnistą kruszonką

Jabłka pod pełnoziarnistą kruszonką
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 5
Jedna porcja zawiera 2,5 WW i 1 WBT

Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać cynamon i płatki migdałów. Wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Mąkę, płatki owsiane i cukier połączyć ze sobą i wymieszać z olejem. Wyłożyć kruszonkę na jabłka i piec przez ok 35 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

*zdjęcie poglądowe, przedstawia pół porcji 🙂

1 thought on “Jabłka pod pełnoziarnistą kruszonką”

  1. nie wiedziałam, że masło w kruszonce można zastąpić olejem.Jutro to robię, tylko polecę po płatki migdałowe, bo nie używałam ich nigdy. Wydawały się produktem zbędnym 😀

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *