Jabłka pod pełnoziarnistą kruszonką

Jabłka pod pełnoziarnistą kruszonką
Czas: 45 min.
Ilość porcji: 5

3 Jabłka

100 g (ok. 7 łyżek) Mąki pszennej (typ 1850, pełnoziarnista)

4 łyżki Oleju rzepakowego

4 łyżki Płatków owsianych (górskich)

2 łyżki Migdałów w płatkach

1 łyżka Cukru

1 łyżka Soku z cytryny

1 łyżeczka Cynamonu

Jabłko umyć, obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać cynamon i płatki migdałów, wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Mąkę, płatki i cukier połączyć ze sobą i wymieszać z olejem. Wyłożyć kruszonkę na jabłka i piec przez ok 35 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

*zdjęcie poglądowe, przedstawia około 0,5 porcji 😄

Ilość Wymienników Na Porcję



1 thought on “Jabłka pod pełnoziarnistą kruszonką”

  • nie wiedziałam, że masło w kruszonce można zastąpić olejem.Jutro to robię, tylko polecę po płatki migdałowe, bo nie używałam ich nigdy. Wydawały się produktem zbędnym 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *