Komosa ryżowa z burakami i batatem

Komosa ryżowa z burakami i batatem
Czas: 40 min.
Ilość porcji: 4

100 g Komosy ryżowej (Quinoa)

2 mniejsze Buraki gotowane

1 Batat

4 łyżki Orzechów włoskich

3 łyżki Syropu klonowego

0,5 Cytryny

1 łyżka Oliwy z oliwek

do smaku Sól i pieprz

Komosę ryżową ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Buraki pokroić w plasterki, a następnie każdy plasterek na ćwiartki. Batata pokroić w kostkę i upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temp 200ºC. Wymieszać w misce komosę, batata, buraki oraz rozdrobnione orzechy włoskie. Polać całość syropem klonowym, oliwą z oliwek i sokiem z połowy cytryny – wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *