Krem z białych warzyw z krewetkami

Krem z białych warzyw z krewetkami
Czas: 40 min.
Ilość porcji: 4

1 Cebula

3 ząbki Czosnku

4 Ziemniaki

1 mały Kalafior

1 Pietruszka (korzeń)

1/4 Selera (korzeń)

400 g Krewetek

2-3 łyżki Masła (można użyć oliwę z oliwek)

1 łyżka Serka mascarpone

1 natka Pietruszki

pół łyżeczki Gałki muszkatołowej

pół łyżeczki Kminu rzymskiego

do smaku Sól i pieprz ziołowy

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać czosnek. Ziemniaki, korzeń pietruszki i korzeń selera pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku. Składniki chwilę podsmażyć. Następnie dodać wodę, tak aby przykryła warzywa. Doprawić solą, pieprzem, kminem rzymskim i gałką muszkatołową. Gotować pod przykryciem ok 10 minut, po czym dodać podzielony na różyczki kalafior. Gotować ok 20 minut. Na koniec dodać serek mascarpone i wymieszać. Zblendować za pomocą blendera kielichowego. Krewetki podsmażyć na maśle, doprawić do smaku solą i pieprzem. Krem podawać z krewetkami oraz świeżą natką pietruszki.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *