Krem z dyni

Krem z dyni
Czas: 35 min.
Ilość porcji: 4

1 mała (ok. 900 g) Dynia hokkaido

1 Jabłko

1 Cebula

2 ząbki Czosnku

2 łyżki Masła

2 łyżeczki Curry

2-3 szczypty Gałki muszkatołowej

do smaku Sól i pieprz

 

Do podania:

1 mały Jogurt grecki

2 łyżki Pestek dyni/nasion słonecznika

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać sól i curry. Dynię pokroić w kostkę. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Gdy cebula będzie miękka dodać dynię i jabłko oraz wlać 500 ml wody. Gotować pod przykryciem 25 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmiksować. Podawać z kleksem jogurtu greckiego i podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i/lub nasionami słonecznika.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *