Kurczak z brązowym ryżem i szpinakiem

Kurczak z brązowym ryżem i szpinakiem
Czas: 35 min.
Ilość porcji: 3

400 g Piersi z kurczaka

200 g Szpinaku

225 g (pół opakowania) Brokuła mrożonego

100 g Ryżu brązowego

1 łyżka Oliwy z oliwek

0,5 pęczka Natki pietruszki

4 łyżki Śmietany 12%

0,5 łyżeczki Przyprawy garam masala

Szczypta Pieprzu i soli

Mięso z piersi kurczaka pokroić w paseczki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą garam masala. Podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek, następnie dodać liście szpinaku. Ryż oraz brokuł ugotować na półtwardo. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać śmietanę (można pominąć). 

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *