Leniwe z masłem i kolendrą

Leniwe z masłem i kolendrą
Czas: 15 min.
Ilość porcji: 2

250 g (opakowanie) Twarogu półtłustego

100 g (ok. 7 łyżek) Mąki pszennej (typ 1850, pełnoziarnista)

1 Jajko

1 łyżeczka Masła

2 łyżki Kolendry świeżej

Twaróg wymieszać z mąką i jajkiem. Wyrobione ciasto będzie lepkie, ale nie dosypywać więcej mąki. Uformować wałek, spłaszczyć go i pokroić nożem równe kawałki. Wrzucić do gotującej się wody, po wypłynięciu na powierzchnię wyciągnąć. Polać masełkiem i posypać posiekaną kolendrą.

Ilość Wymienników Na Porcję



1 thought on “Leniwe z masłem i kolendrą”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *