Makaron z cukinią, pomidorkami i fetą

Makaron z cukinią, pomidorkami i fetą
Czas: 20 min.
Ilość porcji: 2

1,5 szkl. Makaronu tagliatelle

1 mała Cukinia

12 Pomidorków koktajlowych

1 Ząbek czosnku

30 g Sera feta

2 łyżki Oleju rzepakowego

do smaku Pieprz

Makaron ugotować al dente i przelać zimną wodą. Cukinię przekroić wzdłuż, następnie kroić cienkie plasterki. Na rozgrzanym oleju rzepakowym podsmażyć cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek przez ok 5 minut. Następnie dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i podsmażać całość jeszcze 2 minuty. (Cukinia powinna być chrupiąca). Wyłożyć kolejno na talerz: makaron, cukinię z pomidorkami. Całość oprószyć serem feta i doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *