Makaron z cukinii z pomidorkami i pesto

Makaron z cukinii z pomidorkami i pesto
Czas: 15 min.
Ilość porcji: 2

1 mała Cukinia

12 Pomidorków koktajlowych

3 garście Listków mięty

1/4 szkl. Orzeszków pinii

3 łyżki Oliwy z oliwek

2 łyżki Soku z cytryny

szczypta Soli i pieprzu

Za pomocą obieraczki do warzyw pokroić cukinię w cieniutkie plasterki, następnie nożem pokroić jeszcze w paski. Pomidorki przekroić na pół.

Pesto: Zmiksować oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz orzeszkami pinii i dwiema garściami listków mięty (pozostałe listki zostawić do dekoracji). Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu wyłożyć makaron z cukinii, pomidorki, polać przygotowanym pesto i udekorować listkami mięty.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *