Makaron z tuńczykiem w pomidorach

makaron z tuńczykiem w pomidorach
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 3
Jedna porcja zawiera 6 WW i 1,5 WBT

Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozgrzać olej na patelni. Cebulę i czosnek zeszklić. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Dusić całość około 7 minut. Następnie dodać pomidory z puszki oraz przyprawy. Dusić jeszcze około 10 minut. Zdjąć pokrywę patelni. Kiedy sos zacznie się zagęszczać dodać tuńczyka i pokrojone w plasterki oliwki czarne lub zielone. Całość wymieszać i chwilę podgrzać. Podawać z makaronem.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *