Makaron z tuńczykiem w pomidorach

Makaron z tuńczykiem w pomidorach
Czas: 25 min.
Ilość porcji: 3

250 g Makaronu pełnoziarnistego

400 g Pomidorów w puszce

1 Cebula czerwona

0,5 Papryki

180 g (puszka) Tuńczyka w sosie własnym

2 łyżki Oliwek czarnych lub zielonych

3 ząbki Czosnku

1 łyżeczka Ziół prowansalskich

1 łyżeczka Słodkiej papryki mielonej

szczypta Ostrej papryki mielonej

szczypta Soli

0,5 łyżki Oleju rzepakowego

Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju rzepakowym. Po chwili dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebula będzie miękka dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, poddusić ok 1 min. Następnie dodać pomidory z puszki i dusić całość. Doprawić przyprawami. Odkryć pokrywę patelni, a kiedy sos zacznie się zagęszczać dodać tuńczyka i pokrojone w plasterki oliwki czarne (zielone). Całość wymieszać, chwilę podgrzać i podawać z makaronem.

 

 

Ilość Wymienników Na Porcję



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *