Mix sałat z dodatkami

miź sałat z dodatkami
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Jedna porcja zawiera 1,4 WW i 3,5 WBT

Gyros roślinny przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Łodygi selera naciowego pokroić na mniejsze kawałki. Orzeszki podprażyć na rozgrzanej, suchej patelni.

Dressing: Oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, syrop klonowy, musztardę i sok z cytryny dokładnie wymieszać ze sobą.

Wszystkie składniki wyłożyć na talerz i polać dressingiem.

Wskazówka
Gyros roślinny możesz zastąpić mięsem z piersi kurczaka 🙂
Mięso pokroić w kostkę, doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i podsmażyć na patelni.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *