Mix sałat z dodatkami

Mix sałat z dodatkami
Czas: 10 min.
Ilość porcji: 2

2 garście Mixu sałat/rukoli lub innej sałaty

5 Pomidorków

1 mała Marchewka

2 łyżki Kiełków fasoli mung

2 łodygi Selera naciowego

2 łyżki Orzeszków ziemnych

1 opakowanie Gyrosa roślinnego (można zastąpić mięsem z piersi kurczaka)

 

Dressing:

2 łyżki Oliwy z oliwek

1 łyżka Octu balsamicznego

1 łyżka Syropu klonowego

1 łyżeczka Musztardy

2 łyżki Soku z cytryny

do smaku Sól

Gyros roślinny przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Łodygi selera naciowego pokroić na mniejsze kawałki. Orzeszki podprażyć na gorącej patelni. Składniki na sos dokładnie wymieszać ze sobą. Wszystkie składniki wyłożyć na talerz i polać dressingiem.

*Jeśli używasz mięsa z piersi kurczaka: Mięso pokroić w kostkę, doprawić ziołami prowansalskimi lub swoimi ulubionymi oraz solą i pieprzem i podsmażyć na patelni.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *