Odżywcza zupa z komosą ryżową

Komosa ryżowa z pomidorami
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 6
Jedna porcja zawiera 3 WW i 1 WBT

Komosę ryżową gotować ok 15 minut. Przepłukać pod zimną wodą. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażać około 5 minut. Dodać pomidory w puszce i dusić pod przykryciem 10 minut. Dodać szklankę wody oraz sos sojowy, syrop klonowy oraz sok wyciśnięty z 1/3 cytryny. Dodać odsączoną kukurydzę, fasolę czerwoną oraz ugotowaną wcześniej quinoę. Doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość dusić ok 5-7 minut.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *