Orzechowy budyń jaglany

Orzechowy budyń jaglany
Czas: 35 min.
Ilość porcji: 3

2 szklanki Mleka

100 g Kaszy jaglanej

3 czubate łyżeczki Masła orzechowego

2 łyżki Migdałów w płatkach

2 kostki Czekolady gorzkiej

Kaszę jaglaną przepłukać gorącą wodą i umieścić w garnku z mlekiem. Gotować pod przykryciem ok 30 minut, od czasu do czasu mieszać. Zdjąć z ognia, dodać masło orzechowe i wymieszać. Wystudzić. Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni. Ugotowaną i wystudzoną kaszę jaglaną zblendować w blenderze kielichowym. Przełożyć do salaterek, posypać płatkami migdałowymi i startą czekoladą gorzką.

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *