Proste ciasto kakaowe

proste ciasto kakaowe
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 15 kawałków
Jedna porcja zawiera 2 WW i 1 WBT

Piekarnik nagrzać do temperatury 180ºC. Blaszkę o wymiarach 36 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę pszenną i gryczaną, sodę i kakao przesiać do miski. Dodać erytrol oraz olej, jogurt naturalny i dżem. Zmiksować do połączenia składników. Ciasto wyłożyć na blachę i piec 45 minut.

Wskazówki:
Ciasto można przełożyć pozostałym dżemem, można również polać polewą. Należy jednak uwzględnić to przy obliczaniu WW (do ilości WW obliczonych przeze mnie dodajesz WW na użyty dżem bądź polewę).

Ciasto ma charakterystyczny gryczany smak, jeśli ktoś nie lubi radzę użyć tylko mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 🙂

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email