Sałatka z ciecierzycą i granatem

Sałatka z cieceirzycą i granatem
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 3
Jedna porcja zawiera 2,5 WW i 1 WBT
Czas: 15 min.
Ilość porcji: 3

400 g Ciecierzycy w zalewie

pół Papryki czerwonej

pół Cebuli

2 łyżki Natki pietruszki

1 cm Imbiru

pół Granatu

2 łyżki Nasion słonecznika

1 łyżka Oliwy z oliwek

szczypta Pieprzu i soli

 

Ciecierzycę odsączyć i przełożyć do miski. Paprykę pokroić w kostkę, imbir, cebulę poszatkować. Nasiona słonecznika podprażyć na patelni. Granat umyć, przekroić na pół i mocno uderzać łyżką skórkę od granata aby pestki wpadły do naczynia. Składniki połączyć ze sobą, dodać oliwę. Doprawić do smaku.

Ilość Wymienników Na Porcję

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.