Tortilla ziemniaczano-szpinakowa

Tortilla ziemniaczano-szpinakowa
Czas: 30 min.
Ilość porcji: 4

250 g Ziemniaków

200 g Szpinaku

4 Pomidory suszone, w oleju z ziołami

1 duża Cebula

2 Ząbki czosnku

125 g Sera mozzarella (najlepiej tartego)

5 Jajek

4 łyżki Oleju rzepakowego

do smaku Sól i pieprz

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować (na półtwardo). Szpinak posiekać i podsmażyć ok 2 minuty, przełożyć do miseczki. Posiekaną w piórka cebulę podsmażyć przez 3 minuty z ziemniakami. Dodać czosnek, pokrojone w paseczki pomidory suszone oraz szpinak. Całość dokładnie wymieszać, dodać sól i pieprz. Jaja roztrzepać, doprawić solą i pieprzem i wlać na patelnię. Potrząsnąć patelnią aby masa jajeczna rozprowadziła się równomiernie. Zmniejszyć moc palnika i podgrzewać ok 7 minut, następnie posypać tartym serem mozzarella. Smażyć całość jeszcze 3 minuty (jajka powinny być ścięte).

Ilość Wymienników Na Porcję



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *