Tortilla ziemniaczano-szpinakowa

tortilla ziemniaczano-szpinakowa
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Jedna porcja zawiera 2 WW i 3 WBT

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować (na półtwardo). Szpinak posiekać i podsmażyć ok 2 minuty, przełożyć do miseczki. Posiekaną w piórka cebulę podsmażyć przez 3 minuty z ziemniakami. Dodać czosnek, pokrojone w paseczki pomidory suszone oraz szpinak. Całość dokładnie wymieszać, dodać sól i pieprz. Jaja roztrzepać, doprawić solą i pieprzem i wlać na patelnię. Potrząsnąć patelnią aby masa jajeczna rozprowadziła się równomiernie. Zmniejszyć moc palnika i podgrzewać ok 7 minut, następnie posypać tartym serem mozzarella. Smażyć całość jeszcze 3 minuty (jajka powinny być ścięte).

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *