Zupa z pomidorami, soczewicą czerwoną i koperkiem

Zupa z pomidorami, soczewicą czerwoną i koperkiem
Czas przygotowania: 2,5 godziny
Ilość porcji: 5
Jedna porcja zawiera 3,5 WW

Wywar
Zarumienić na suchej patelni marchewki, korzenie pietruszki, por, korzeń selera i cebulę. Przełożyć zawartość patelni do garnka. Dodać seler naciowy, czosnek, liście kapusty. Wlać wodę, tak aby zakrywała warzywa. Do gotującego wywaru dodać ziele angielskie, liście laurowe. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, płatkami drożdżowymi oraz lubczykiem. Gotować ok 2 godziny. Gotowy wywar odcedzić.

Do gotowego wywaru dodać pomidory z puszki, przepłukaną pod bieżącą wodą soczewicę czerwoną. Dodać odsączoną ciecierzycę z zalewy. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Gotować jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *